Cunicultura en agricultura ecològica

La creixent demanda de productes ecològics és un fet innegable, és per això que molts agricultors i ramaders veuen en l’agricultura ecològica una eixida viable per a les seues explotacions. Si unim a açò, al fet de que som un dels principals territoris consumidors de carn de conill, fa de la cunicultura ecològica una opció més que interessant per a molts productors. Però, aleshores, per què no trobem granges ni carn de conill ecològica? Doncs, simplement perquè no n’hi ha.

191781491_2

L’agricultura ecològica té, a dia d’avui, alguns punts febles que solventar i un dels reptes més destacables és el de la producció de conills. Problemes com ara l’alimentació, la mortalitat dels llorigons o els parcs lliures i el seu maneig, fan d’aquesta pràctica ramadera tota una incògnita.

Hi han diverses possibilitats, gàbies mòbils, parcs fitats, etc. però tots ells estan per assajar. És per això que des del Cicle hem decidit traure les nostres pròpies conclusions a partir d’experiències pròpies. Basant-nos en alguns assajos previs, hem dissenyat el nostre sistema productiu sobre el qual, durant un curs sencer, anirem recollint dades per saber què és allò que pot fallar. Ja anirem contant-vos com va l’evolució!

Per ara vos deixarem algunes fotos de la preparació, així com alguns enllaços a estudis previs.

 

Alguns estudis relacionats:

Cunicultura ecològica IVIA

Cunicultura (experiència italiana)

Cunicultura ecològica a Espanya

Vídeo Cunicultura UMH

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s